1 Slatkišima protiv dosade: Prima kuglice sa puterom od kikirikija
Slatkišima protiv dosade: Prima kuglice sa puterom od kikirikija
O, ne! Ni filmovi više ne pomažu, društvene igre su postale predvidive, bole vas oči od knjiga i kompjutera, a i kuhinja ne deluje toliko primamljiva kada ste po ceo dan u kući. U dosadnim danima sve izgleda trivijalno i neinteresantno. Kako izaći iz ove začarane zavrzlame i ponovo osetiti jednostavnu radost? Kako se osmehnuti svim hobijima i aktivnostima koje znamo da volimo, samo nam sada ne prijaju? 

Odgovor je jednostavan - slatkišima protiv dosade!

Međutim, ne preporučujemo da naš današnji recept doživite kao poziv za nove avanture u kuhinji. Ne, sada vam donosimo nešto što se priprema očas posla, tako da nemate osećaj da ste uposleni. U čemu je glavna tajna? 

Evo je. Specijalitet ne treba ispeći, pržiti ili kuvati. Samo ga vrlo kratko podgrejati. Dakle, nema zadržavanja pored šporeta i rerne, a podjednako je neodoljiv, jedan od onih koji će učiniti da vaši ukućani kruže oko posude i uzimaju “samo još jedan” sve dok ne nestanu i poslednje zalihe. :)

Jedna porcija je spremna za 15 minuta. 

Potrebni su vam: 

1 šoljica javorovog sirupa
1 ¼ šoljica putera od kikirikija
1 šolja šećera
1 kašičica vanilinog šećera
Prstohvat soli
3 šolje pahuljica od pirinča
1 šoljica prelomljenih Prima štapića (bilo koji od 3 ukusa, preporučujemo - Primu od kikirikija)
1 šoljica čokoladnih pahuljica (preporuka je da ne budu previše slatke)
Još malo soli na vrhu

Način pripreme:

Odaberite omiljeni Prima ukus štapića i prelomite ih tako da dobijete malu parčad od štapića, ali ne previše usitnjene, nikako mlevene. Pomešajte ih zajedno sa pahuljicama od pirinča. U većoj šerpi umešajte šećer, javorov sirup i puter od kikirikija. Kuvajte vrlo malo, dok ne dobijete kašastu smesu. Nije potrebno da čekate da provri ili da se dobije zgusnuta smesa, kuglice su mnogo ukusnije kada se prave od glatkog fila. Kada dobijete fil, pomešajte i vanilin šećer i so. Zatim dodajte štapiće i pahuljice od pirinča i lepo ih sjedinite.

Ostavite smesu 3 do 5 minuta, ali ne više od toga. Ukoliko dodate čokoladne pahuljice ranije, skroz će se rastopiti, a kasnije će biti previše tvrde. Pronađite svoju meru. Potom ih sjedinite i počnite da pravite kuglice, a ako vam je na pameti neki maštovitiji oblik, ne oklevajte da eksperimentišete. Na kraju dodajte još malo soli, za potpuniji ukus.

Ostavite ih da se ohlade i formiraju.

Ova poslastica je idealna uz svežu limunadu ili neki kiselkasti voćni miks. Na vama i vašim ukućanima je da odaberu omiljenu kombinaciju. Uživajte! :)

Inspirisani savetima sa Little Dairy On the Prairie, gde možete videti još mnogo kreativnih i zanimljivih rešenja.