Neobična, ali jednostavna letnja užina za mališane: Prima sa čokoladom, jagodom i jogurtom
Sa dosadašnjih uglavnom slatkih ili kiselkastih rešenja uz Prima štapiće, prelazimo ne jednu neobičnu užinu. Neobičnu, prvenstveno zbog sastojaka koji ovu poslasticu čine omiljenom grickalicom najmlađih. Naš novi recept sadrži slatkoću jagoda, osvežavajuć jogurt, omamljivu čokoladu, i naravno ‒ Prima štapiće! 

Vrlo lako se priprema i oduzima svega petnaestak minuta. Ova poslastica je izvrsna za letnje većeri pošto je puna osvežavajućih sastojaka, a uz to Prima štapići pružaju onu vrstu hrskavosti koja traži bar još jedan zalogaj! 

Potrebno vam je:

Pola kilograma usitnjene bele čokolade (neophodno je da sadrži najmanje 20 odsto kakaa)
Pola čaše jogurta u prahu
Jedna čaša usitnjenih Prima štapića (naš predlog je da uz ovu poslasticu koristite klasičan ukus Prime)
Pola posude osušenih smrznutih jagoda (iseckanih na sitnije komade)

Priprema:

Istopite belu čokoladu, tako da najveći deo ima kašastu smesu, ali je u redu ako ostane nekoliko krupnijih delova u celokupnoj smesi. U smesu dodajte jogurt u prahu i mešajte sve dok se ne sjedine i dobijete novi preliv u koji ćete potom dodati polovinu štapića koje ste prethodno pripremili i polovinu jagoda. Promešajte ih i prespite u tepsiju na koju ste prethodno stavili papir za kuvanje.

Raspodelite ih po plehu tako da dobijete pravougaoni oblik, proporcije pravougaone površine za ovu količinu bi trebalo da budu oko 23x33 cm. Potom prespite ostatak jagoda i štapića i nežno ih pritisnite tako da urone u razlivenu smesu.

Ostavite da se ohladi sat vremena, a potom ih možete servirati kako god poželite, kao parče kolača, ili kao grickalicu.

Uz ovu poslasticu predlažemo i čašu hladne domaće limunade. Prijatno! :)

A da biste leto još više zasladili predlažemo lagane letnje poslastice o kojima smo već pisali ‒ Sladoled od tamne čokolade i Prime sa kikirikijem, Primu sa limunom i čokoladom i Prima kuglice sa puterom od kikirikija.

Recept je adaptiran na osnovu verzije o kojoj je pisala veoma inspirativna stranica “TheKitchn”.