Top 5 mesta za vikend putovanje u Srbiji
Kraj radne nedelje je dugo očekivana prilika za nezaboravna vikend putovanja! Dobra vest je da na zanimljiv način možete provesti vikend u Srbiji. Iako to možda ne znate, postoje mnoga značajna i lepa mesta u Srbiji koja bi zaista trebalo da posetite i koja će vam pomoći da bolje upoznate svoju zemlju. 
Mi vam donosimo top 5 destinacija za vaš nezaboravni produženi vikend, a glavni saputnik neka vam budu novi Prima Grissini. 

1. Uvac - mesto najpoznatijih atrakcija Srbije

Jedno od najlepših mesta naše zemlje je Specijalni rezervat prirode Uvac. Reč je o prirodnom dobru od izuzetnog značaja i odličnoj destinaciji za vikend putovanje. Kanjon reke Uvac je poznat po meandrima koji su nastali probijanjem reke kroz krečnjačke stene, čime je formiran karakterističan i prepoznatljiv oblik ovog prirodnog blaga.


Ako se odlučite za Uvac kao destinaciju svog vikend putovanja, predlažemo da prenoćite u blizini kako biste imali više vremena za obilazak ovih prirodnih lepota. Manastiri Đurđevi Stupovi i Sopoćani su nezabiolazna mesta za turiste koji se nađu u ovom delu naše zemlje. 

2. Fruška gora - savršen spa vikend u Srbiji

Ako tražite idealno mesto za beg od gradske gužve i odmor od svakodnevnih obaveza, Fruška gora je pravi izbor za vas! Najpoznatija po velikom broju manastira, jezera i drugih prirodnih lepota, ova destinacija privlači turiste iz svih krajeva Srbije. 


Na raspolaganju su vam i brojna fruškogorska izletišta, a ova planina je odličan izbor ukoliko ste u potrazi za spa vikendom u Srbiji. Nakon što obiđete Frušku goru, predlog je da svratite u hotel Borkovac koji je poslednjih godina postao izuzetno poznat spa centar.

3. Zlatibor - upoznajte lepote Srbije

Kao jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji, Zlatibor svojim posetiocima nudi brojne aktivnosti. 
Zimski vikend odmor na Zlatiboru podrazumeva skijaške staze Tornika, vožnju motornim ili običnim sankama, kao i razne druge snežne aktivnosti. Ipak, i ostala godišnja doba na ovoj planini mogu biti podjednako zanimljiva.


Na samo 20 kilometara od centra Zlatibora nalazi se selo Gostilje koje poznato po vodopadu. Gostilje vodopad predstavlja mlaz vode koji pada sa oko 20 metara, i koji se nalazi na Gostiljskoj reci. Okružuju ga stene prekrivene mahovinom, a ukoliko pratite tok reke nakon vodopada naići ćete na nove celine slapova, manjih virova i brzaka.

4. Vrnjačka banja - odmor kraj mineralnih izvora

Vrnjačka banja, koja se nalazi u centralnoj Srbiji, najveća je banja u našoj zemlji. Ova destinacija, pored toga što je popularno turističko mesto, takođe predstavlja i bitan zdravstveni centar. To nije čudno obzirom na činjenicu da se u ovoj banji nalazi čak 7 mineralnih izvora. Takođe nudi brojne welness i spa centre koji su omiljeni među posetiocima. 


U okolini Vrnjačke Banje smešteni su i brojni srednjevekovni spomenici, pa ne propustite priliku da obiđete najvrednije srpske manastire kao što su Studenica i Žiča, kao i utvrđenja kao što su Maglič i Ras.

5. Divčibare - predah na planini i svežem vazduhu

Najpoznatije naselje planine Maljen, a ujedno jedna od omiljenih destinacija za odmor naših turista jeste gradsko naselje Divčibare. Reč je o planinskom polju koje se pruža od Crnog vrha, Paljbe, Golupca do Velikog brda. 
Divčibare je idealan izbor ukoliko vam je potreban odmor od posla i svakodnevnih obaveza, jer ćete ovde vreme provoditi na čistom i svežem vazduhu, na stazama za pešačenje i u istraživanju prirodnih lepota ove planine.


Kao najzanimljivije atrakcije Divčibara izdvajaju se kanjon Crne reke, vodopad Skakalo na reci Manastirica, četiri zaštićene šume, kao i najviši vrh ove planine – Crni vrh. Odličan kraj dana provedenog u šetnji i prirodi predstavlja večera sa specijalitetima iz ovog kraja, a kao omiljeni restorani turista se izdvajaju Maljen i Pepa. 

Bez obzira na to za koju se destinaciju od navedenih odlučite, sigurni smo da nećete pogrešiti i da ćete uživati i odmoriti se na pravi način! Obavezno ponesite Prima Grissine, nove ukusne i zdrave grickalice idealne za put, ali i za vikend odmor. :)