1 Kiselkasto letnje osveženje: Prima sa limunom i čokoladom
Kiselkasto letnje osveženje: Prima sa limunom i čokoladom
Recept koji vam predstavljamo stavlja nas na dva ozbiljna iskušenja. Kao prvo, razmišljamo da mu od svih recepata o kojima smo pisali na blogu na sličnu temu (podsetimo se nekih: Prima kuglice, čokoladni Prima štapići i maršmelou, Prima štapići i neodoljivi humus namaz), odamo posebnu počast pošto je najbrži za pripremu od svih. Može da se pripremi dok se kuva kafa ili pravi letnji šejk. Sve ukupno treba izdvojiti oko pet minuta.

Drugo iskušenje je još teže, kako ga ne slistiti u kratkom roku? U letnjim periodima kada prija kiselo osveženje koje može da se “nakupi” u šaku, Prima štapići sa limunom i prelivom od čokolade baš su ono što vam treba, ali su i ona vrsta grickalice oko koje se kruži dok ne ostane prazna činija. Da pogledamo kako se priprema.

Potrebni su vam:

3 kesice Prima štapića (pokušajte sa sva tri ukusa, preporuka!)
⅔ šolje organskog ulja uljane repice
Izrendana kora jednog limuna
½ kašičice ekstrakta od limuna
Pola šolje šećera
Štangla bele ili crne čokolade (preporuka: Menaž čokolada za jelo i kuvanje)

Pripremite u hodu:

Umešajte u posudi koja je pogodna za mikrotalasnu koru limuna, ulje, šećer i ekstrakt od limuna. Dodajte štapiće (prelomljeni, mogu biti i usitnjeni, ali ne samleveni) u posudu tako da se sjedine, namažu i upiju smesu.

Pomešane sastojke stavite u mikrotalasnu na jedan minut. Izvadite i lagano promešajte. Vratite ih ponovo u rernu na minut, neka budu i malo duže ukoliko se ulje i dalje zadržalo na štapićima.

Pospite štapiće po papiru za pečenje. Otopite čokoladu na način koji vam je najpogodniji (može i u mikrotalasnoj, umerene jačine). Prelijte čokoladu po štapićima i ostavite da se ohladi.

Recept je idealan za veća okupljanja, a verujemo da je odlična grickalica da se ponese i kada se ide u goste. Uživajte, ali i povedite računa o liniji! Ipak nam dolazi leto! :)

Inspirisani savetima sa Little Dairy On the Prairie, gde možete videti još mnogo kreativnih i zanimljivih rešenja.